Klantcase: Het verhaal achter de heerlijke sambal van Oma Dée

Strengthen your brand with printed logo stickers from Zolemba

Vijf potten van Oma Dée-productie, drie op een oppervlak en twee gestapeld, met tekst op een blauwe achtergrond aan de linkerkant en het Zolemba-logo

Van distributiecentrum tot bierbrouwerij, en van smeermiddelenproducent tot bouwbedrijf: het klantenbestand van Zolemba is enorm gevarieerd! We lichten regelmatig een klant van ons uit. Onlangs spraken we met sambalchef Karl Dahler over de samenwerking tussen zijn bedrijf Oma Dée en Zolemba.

De ontstaansgeschiedenis
van Oma Dée

Oma Dée is een sambalproducent die zijn naam te danken heeft aan Oma Dée, de oma van Karl Dahler. Karl begon thuis in zijn eigen keuken met maken van sambal, en verkocht dit via een kleine webshop om te zien of het in de smaak viel. Deze kleinschalige aanpak bleek succesvol en in 2015 werd Oma Dée benaderd door een groothandel. Dit was een keerpunt voor Karl en zijn neef Peter. Ze besloten een professionele keuken te bouwen en het bedrijf verder uit te breiden. Veel van de sambals die nu verkocht worden, zijn het originele recept van Oma Dée. Dit geeft de sambal een authentiek en persoonlijk tintje.

Het unieke aanbod van Oma Dée

Oma Dée heeft momenteel 12 verschillende sambalsmaken in het assortiment. Elk jaar wordt er daarnaast een speciale smaak toegevoegd voor echte liefhebbers van pittig eten, want volgens Karl is deze schrikbarend heet. Wat Oma Dée uniek maakt, is het gebruik van lokale ingrediënten. Alle ingrediënten komen vanuit een straal van 10 km vanaf De Lier (Westland). De pepers die in de sambal gaan, worden 's ochtends nog geplukt, waardoor de versheid en smaak gegarandeerd is. Binnen 5 uur worden er wel tot 900 potten sambal bereid! Bovendien zijn alle recepten vegetarisch en zijn ze vrij van zout en conserveermiddelen. Dit maakt Oma Dée’s sambal aantrekkelijk voor vegetariërs, veganisten, mensen die geen zout mogen, en natuurlijk iedereen die van gezond en lekker eten houdt. Oma Dée heeft samenwerkingen met grote bedrijven zoals Crisp en Jumbo. Jumbo zocht bijvoorbeeld een duurzaam Aziatisch product voor hun assortiment en vond dit in de sambal van Oma Dée.

Verpakkingskeuze

Alle sambal van Oma Dée wordt afgevuld in 200 ml potjes. Karl is ervan overtuigd dat deze maat perfect is om de sambal vers te houden. De potjes zijn voorzien van bedrukte etiketten van Zolemba, gemaakt van het materiaal papier wit met glanslak. Dit geeft de sambal een luxe en strakke uitstraling. Bovendien geeft de glanslak de etiketten een betere bescherming tegen condens, ideaal omdat de sambal na opening in de koelkast bewaard wordt. Met de permanente lijm blijven de etiketten goed plakken, ook bij eventueel hergebruik van de potten.

Trots en motivatie

Dat mensen hem persoonlijk bedanken voor de heerlijke sambal, is volgens Karl een van de grootste beloningen van zijn werk. Hij is dan ook bijzonder trots op de positieve reacties van zijn klanten. De samenwerking tussen Zolemba en Oma Dée biedt niet alleen heerlijke sambal, maar ook een inspirerend verhaal van passie, authenticiteit en toewijding. Door de focus op lokale ingrediënten, versheid, en klanttevredenheid, blijft Oma Dée een unieke speler in de sambalmarkt.

Ook meedoen met een interview, én gratis productfoto’s laten maken door ons? Neem contact met ons op via service@zolemba.com of +31 53 737 0160.

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible